Wandelen in het Zoelse bos / Landgoed Soelen

7
Kasteel Zoelen

Als je op zoek bent naar een heerlijke plek om te wandelen, dan is het Zoelse Bos bij Landgoed Soelen een echte aanrader. Dit prachtige gebied, gelegen in het pittoreske dorpje Zoelen in de gemeente Buren, Gelderland, beslaat zo’n 140 hectare en biedt een wandelroute van ongeveer 3 kilometer. Ondanks de korte afstand valt er ontzettend veel te ontdekken!

Tijdens je wandeling kun je zomaar oog in oog komen te staan met vossen of jonge reeën die door het bos dartelen. De geluiden van bonte en groene spechten, bosuilen en zelfs ijsvogels vullen de lucht. Voor de vleermuizen zijn er speciale kasten geplaatst, zodat ook zij een veilig onderkomen hebben. En terwijl je door deze natuur wandelt, zie je misschien wel schapen en koeien grazen in de omliggende weilanden.

Het is goed om te weten dat honden tegenwoordig alleen aangelijnd meegenomen mogen worden; voorheen was er een losloopgebied dat nu niet meer beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat zowel dieren als bezoekers optimaal kunnen genieten van deze serene omgeving.

Landgoed Soelen wordt met zorg onderhouden door Staatsbosbeheer. Momenteel zijn ze druk bezig met het herstellen van de oude haag en zijn er nieuwe eiken geplant naast de indrukwekkende 300-jarige exemplaren om zo de historische dwarslanen weer tot leven te brengen.

 

Vorige slide
Volgende slide

Een bijzonder moment om dit gebied te bezoeken is tijdens de bloesemperiode. Stel je voor: wandelen tussen enorme roze bloemen die straks transformeren naar heerlijke kersen – iets waar de Betuwe beroemd om is! Het voelt bijna magisch aan als je tussen al deze schoonheid loopt.

Voor wie met de auto komt: aan de rand van Landgoed Soelen zijn er ongeveer 40 parkeerplaatsen beschikbaar op twee locaties. Houd er rekening mee dat de weg naar het kasteel enkel toegankelijk is voor bewoners.

Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek zelf dit prachtige stukje natuur!

Wat is er nog meer in Zoelen te doen?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Lekkerweg
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart